Annonce

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

Else: Overvejer nyt fag efter flere konkurser


To konkurser og en virksomhedsoverdragelse indenfor blot to et halvt år slider på de ansatte. Else Christiansen har været med hele vejen, men overvejer nu at finde job i en anden branche.

Annonce

På blot to et halvt år har Else Christiansen været gennem en virksomhedsoverdragelse og hele to konkurser. Heidi Lundsgaard

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

Først var 49-årige Else Christiansen en del af en virksomhedsoverdragelse. Så gik det private plejefirma, hun var blevet overdraget til, konkurs.

Og nu er hendes seneste ansættelsessted inden for personlig pleje og rengøring, IdéRent ApS, også lige gået konkurs. Alt sammen inden for blot to et halvt år.

”Det er virkelig trist. Og hårdt. Nu sidder jeg tilbage og overvejer, om jeg overhovedet vil søge andre jobs inden for faget igen. For du ved jo ikke, hvad der vil ske. Risikerer det firma så også at gå ned?” spørger Else Christiansen, der er sosu-hjælper og har arbejdet som sådan siden 2001.

Berørt hver gang

Else Christiansen har altid været glad for at arbejde for private plejefirmaer, da hun mener, at der har været bedre muligheder for at yde en ekstra service for de ældre borgere. Men de mange skift gennem de seneste to et halvt år har haft store personlige konsekvenser:


”Jeg bliver utrolig berørt af det hver gang, det sker. Og det gør borgerne jo også. Det er derfor, jeg mener, det er for usikkert at søge nyt job i den private plejesektor,” siger Else Christiansen. Hun overvejer for tiden at søge job på en fabrik, i butik eller som rengøringsassistent.

Hjælp fra FOA

Gennem både virksomhedsoverdragelsen og de to konkurser har Else Christiansen og hendes kolleger fået god hjælp og støtte fra deres lokale FOA-afdeling, FOA Odense.

”De har stillet op fra dag ét hver gang. Nu ved jeg jo, desværre, efterhånden, hvordan jeg skal forholde mig, når det sker, men det er der jo mange af mine kolleger, der ikke gør. Og dem har de været virkelig gode til at hjælpe,” understreger Else Christiansen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev