Annonce

7 skridt: Sådan bliver du revalideret


En revalidering kan hjælpe dig tilbage på arbejdsmarkedet. 

Annonce

Af Nanna Mørch
Socialpolitisk konsulent i FOA

Annonce

1. Hvis du har begrænsninger i arbejdsevnen og ikke kan tage ordinær uddannelse eller varetage dit hidtidige job af fysiske, psykiske eller sociale årsager, kan du søge om at blive revalideret.

2. Du kontakter kommunen, som i samarbejde med dig udarbejder en rehabiliteringsplans forberedende del. Den benyttes, når det skal vurderes, om din arbejdsevne er så begrænset, at du skal tilbydes revalidering.

3. Det er en betingelse, at du har begrænsninger i din arbejdsevne, og at aktivering, virksomhedspraktik, job med løntilskud med videre ikke har ført til selvforsørgelse.

4. Der skal også være en realistisk mulighed for, at revalidering kan føre til hel eller delvis selvforsørgelse.

5. Revalidering er typisk uddannelse, optræning eller omskoling. Hvis du har erhvervserfaring kan det også være virksomhedspraktik, hvor du får faglig uddannelse, arbejdstræning eller oplæring.

6. Kommunen skal i samarbejde med dig udarbejde en jobplan, der beskriver, hvilken type arbejde du sigter mod, hvilke aktiviteter der skal til og med hvilket tidsperspektiv.

7. Revalideringen skal tilpasses dine forudsætninger og behov og samtidig tage hensyn til, hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder.

Læs mere: FOA-pjecen "Hold fast i jobbet"

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev